Oldalak

2011. július 1., péntek

Büszkén, elégedetten

mondtunk búcsút a tanévnek, ami igazi kihívást jelentett mindannyiuknak. Büszkék vagyunk, mert a gyerekek kiemelkedően teljesítettek ebben a teljesen más közegben. Dorottya hihetetlen vágya, motiváltsága, hogy megtanuljon angolul meghozta a gyümölcsét, ő volt évfolyamában az egyik, aki díjat kapott. Mint utóbb megtudtuk, teljes volt az egyetértés tanárai között abban, hogy ő az, aki leginkább megérdemli az "Excellence in English as a Second Language" díjat a teljes alsós (Year 1-6) tagozatból.
Elégedettek vagyunk, mert a gyerekek jó iskolába járnak minden szempontból, nem hibáztunk a választásnál, reméljük, jövőre sem érzünk majd másként. A tudásvágy, a tanulni akarás tovább erősödött Dorottyában, és Barnabásban is megmozdulni látszik valami..
Barnabás sem jöt haza üres kézzel, ő a "Most Improved in Physical Education in Year2" elismerő oklevelet tudhatja magáénak.


A bizonyítványokat megkapták, öröm volt olvasni, de az is jól látszik, mely területen kell többet dolgozniuk, fejlődniük. Barnabás itt járta első iskolaévét, az óvodából ugrott fejest nyevtudás nélkül a 2. osztályba, mostanra teljes mértékben felnőtt a szinthez, nyelvi nehézségei nemigen vannak, és ez jövőre kiteljesedik majd.
Hazahozták munkafüzeteiket, a "portfóliójukat", ezekből részletesebben megtudjuk, mit csináltak, mivel is foglalkoztak, bár év közben is folyamatos volt a tájékoztatás.
A "Presentation Day" megfeleltethető az otthoni évzárónak. Az iskola teljes létszámban volt jelen a "Multi Purpose Hall"-ban, és az egész annyira professzionálisan, gördülékenyen zajlott. Mi persze különösen Dorottya miatt élveztük, aki büszkén vehette át az őt megillető elismerést a díszvendégtől, Air Vice-Marshal Warren James Ludwigtól a színpadon. :-)




Sziszi is nagyon büszke lehet magára a teljesítményéért, azért, hogy vállalta, és képes volt végigcsinálni ezt a harmadévet. Most már kicsit megnyugodtunk miatta is, hisszük, az itt töltött idő több szempontból is hasznára válik. Persze, még nincs vége, de már nem tudjuk nagyon elrontani. :-) Rengeteget fejlődött a nyelvtudása, sokat megérzett a kulturális különbségekből, világot látott. A bizonyítványa magáért beszél, főleg a szöveges értékelésekből derül ki, jól beilleszkedett a nemzetközi osztályba. És hiba lenne Dorottyához, vagy másokhoz mérnie a teljesítményét, hiszen nekik ez már hazai pálya. Talán egy kicsit zavarta őt, hogy itt csak önmagához mérten tudott igazán kiemelkedőt nyújtani..


Büszkék vagyunk mindhármukra, nekik is megvan minden okuk az elégedettségre, hiszen sokat, jól, eredményesen dolgoztak egy olyan közegben, ahol öröm a tanulás..

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ekkora hatalmas akarat, kitartás ami ebben a két gyerekben van, tényleg büszkék lehettek! Megfelő héttérrel /ami sokat jelent/ kitűnően leljesítettek, egy számukra edig ismeretlen viágban. Gratulálunk!! Mami Papi Malacok

BCili írta...

Gratulálok a gyerekeknek. Jó, hogy az latszik jó döntést hoztatok az iskolavaltassal és választással. Remelem egyszer mi is így leszünk.

TZ írta...

Köszönjük! :-)

Lacka írta...

Nagyon örülünk az ifjak sikerének, klasszak voltatok!!, mind a hárman!! És nagyon izgi lehet, amikor egy Air Vice-Marshal ad át egy ilyen megérdemelt serleget. Csak így tovább!

motymoty írta...

Hol nyaraltok most éppen? :)

TZ írta...

Most csak úgy itthon vagyunk.. :-)