Oldalak

2010. december 13., hétfő

"Magyarul Malajziában" :-))

Cili blogjának címét éreztem ideillőnek (http://magyar-malaj.blogspot.com/), végül is mi magyarok találkoztunk itt Malajziában. Meglátogattak bennünket egy hétvégére Kuala Lumpurból. :-)
Cili férje K., az összefüggésekre némi rávilágítást lelsz itt is: http://dabzmalaysia.blogspot.com/2010/10/veletlenek.html,
de egyszerűsítve: K. volt munkatársam a hosszúra nyúlt reklámügynökségi időszakomból.
Furcsa érzés így összeakadni othonról 10.000 km-re, de azért ezt is túléltük. :-))
A nagyon cuki Lilivel jöttek, gyerekekkel élveztük egy kicsit azt is, hogy milyen  néhány napon keresztül az anyanyelvünkön társalogni.


Andreában újra ébredeztek a racionalitás talaján elhaló érzések a harmadikkal kapcsolatban..


A gyerekfrakció felhőtlenül élvezte egymás társaságát.


Amit nem tudtunk felhőtlenül élvezni, az az időjárás volt, bár, amint látszik, a rugalmasabbak ebből sem csináltak nagy ügyet. O.K. végülis mindannyian a trópusokon élünk már jópár hónapja, nem okoz meglepetést egy kis csapadék, főleg, mert meleg. :-)


Azért tudtunk kicsit nézelődni, igyekezve figyelembe venni Lili szempontjait is.


Jutott némi természet, templom is..


Bevásárlóközpontban egyáltalán nem jártunk. :-))
Viszont jókat ettünk együtt.


Van még valami finomság Apa tányérján?

Jó volt, de a magyar beszéd és társaság felidézett bennem sok mindent, aminek a hiánya még így karácsony előtt sem tűnt fel, jól idomultam a lehetőségeinkhez..
Azért egy kis töltött káposzta igazi kenyérrel jól jönne most. Bízom benne, hogy rövid idő alatt sikerül majd visszaállítanom az agyamat a jól működő ázsiai üzemmódra, amiből kicsit kizökkentem az emlékeknek, a magyar beszédnek köszönhetően.
Örültünk a találkozásnak, a gyerekek is sajnálták, hogy most csak ennyi időre futotta. Jó eséllyel találkozunk még Malajziában. Vagy Magyarországon. Vagy Ausztráliában. Esetleg Grönlandon.. :-)))


2 megjegyzés:

BCili írta...

Nagyon köszönjük a hétvégét, igazán jól éreztük magunkat, de az eső ... Szóval ami kimaradt azt pótolni kell majd :) Itt bezzeg nem esik. A busz valami irtó kalandosan végül 10:30 ra gördült be KL régi állomására.

TZ írta...

Köszönjük a látogatást!
Igény esetén ismételhető..