Oldalak

2012. január 30., hétfő

Kek Lok Si



Délkelet-Ázsia legnagyobb buddhista templomát idén is kivilágították (a tavalyi: http://dabzmalaysia.blogspot.com/2011/02/gong-xi-fa-cai.html), hétvégén megcsodáltuk. Idén nem voltunk túl bölcsek, és a kínai holdújévet követő napokban mentünk, hatalmas volt a tömeg. Sebaj, türelmes emberek vagyunk, és elfoglaltuk magunkat az úton az araszoló közlekedésben is. Például énekeltünk is, szerencsére nem volt fültanú.. Meg nézelődtünk. Kókuszdiót nem vettünk. Meg cukornádlevet sem, pedig azt szeretjük, de csak akkor igazán, ha préselés előtt lehántják a zöld kérgét.


A felkapottabb motorszerelő műhelyekben sokáig dolgoznak.


Egy bő óra után megérkeztünk a sziget túloldalán lévő templomba, ahol szintén építkeznek. Mint mindenhol a környéken, amivel egy kicsit tele már a hócipőm. Kár, hogy nehéz BEFEJEZETT dolgokat találni errefelé. Sebaj, átküzdöttük magunkat az akadályokon, és nem estünk le a jórészt kivilágítatlan, korlát nélküli lépcsőkön sem. Mert volt nálunk zseblámpa..
És, mert már nehéz minket meglepni..


A templom idén is szép volt, úgyhogy egyáltalán nem bántuk a zökkenőket.





Ez egy hatalmas komplexum, sok épülettel, amiket egy sikló köt össze. Persze, most használhatatlan volt, illetve annak nem, aki rászánta az időt a sorbanállásra. Mi nem tettük.




Azért feljutottunk a 30 méteres Kuan Yin szoborhoz, ahol Barni és Dorottya elvégezte a tavalyihoz hasonló szertartását.



És ha esetleg nem kívántam volna még elégszer: boldog új évet mindenkinek!
Most a holdújév után is lesz valami nemsoká. Mármint egy másik új év. Talán hokkien? Nem emlékszem biztosan..
Mindegy, megünnepeljük. Sikeres, szerencsés, boldog sárkányévet!




Nincsenek megjegyzések: