Oldalak

2012. március 19., hétfő

Mengkuang Dam, Bukit Mertajam, majomtámadás :-)


Hétvégén kirándultunk a szárazföldre, elmentünk az állam legnagyobb víztárolójához (http://www.virtualmalaysia.com/destination/mengkuang%20dam.html), mert ott jól lehet biciklizni. :-)




Komppal mentünk, a híd nincs túl messze, viszont kevéssé élvezetes. Árban mindkét verzió azonos, merthogy kifelé a szigetről ingyen van. :-)



A víztárolók környékét gondosan rendbentartják, igyekeznek rekreációs zónákat létrehozni. A szigeten is van több, például az Air Itam víztároló mellett (http://dabzmalaysia.blogspot.com/2011/05/air-itam.html).
Tanulmányoztuk a környezetünket,


és csapoltunk egy kis gumit is. :-)


A Mengkuang víztárolótól nincs messze Bukit Mertajam, aminek a tetején van egy csomó antenna, az ablakunkból is jól látható.


Kicsit megálltunk a Szent Anna templomnál is (http://en.wikipedia.org/wiki/St._Anne's_Church,_Bukit_Mertajam).


A végcél a "rekreációs" (de hülye szó) erdő volt (http://www.virtualmalaysia.com/destination/bukit%20mertajam%20recreational%20forest.html). Itt nagyot (vagy kicsit is) lehet kirándulni szép a környezet.



Ha felmászol úgy négy kilométert a meglehetősen meredek úton, egyrészt jól megizzadsz és elfáradsz, másrészt szép látványban lehet részed.


Harmadrészt kifoszthatnak a majmok..
Még lent vettünk egy kis gyümölcsöt, hogy a csúcson majd elfogyasszuk.


A szatyor Dorottya kezében volt, és emiatt megtámadta őt egy nagyobbacska majom. D remekül ismerte fel a helyzetet, rögtön a vicsorgó rabló felé hajította a szatyrot, nem vállalva komolyabb konfliktust. Ez azért is jó, mert így nekem sem kellett bizonyítanom.. :-) 


Maradt még elemózsiánk, és fent megkínáltak bennünket egy kis teával is.


Több klubnak van tárolószekrénye a hegyen, egyik tagjuk érthetetlen módon rokonszenvesnek talált bennünket, kifosztott, kitikkadt hegymászókat, és megosztotta a maradék teáját.
Ritkán találkozhat magyarokkal..


Van, aki nemcsak a tea kedvéért mászik fel, a környezet remek egy kis magunkba forduláshoz is..




2 megjegyzés:

motymoty írta...

Milyen álszent fejet vág a majom. :D

TZ írta...

Igazából már nagyon jól kijövünk a majmokkal, kevés az álszent, megjátszós közöttük..
Ők öszinték. :-)