Oldalak

2012. április 28., szombat

Songhkran - Boldog thai új évet!

Hazafelé Koh Samuiról (http://dabzmalaysia.blogspot.com/2012/04/thaifold-koh-samui.html) újra megálltunk Songhklaban thai barátainkkal ünnepelni a thai új év beköszöntét.


Nem egy szokványos ünnep (http://hu.wikipedia.org/wiki/Thai_újév). Hisznek a víz spirituális tisztító erejében, hogy lemossa a rossz szerencsét. Az idők során az egész egy hatalmas vízicsatává fajult, amiből az öregeken és a szerzeteseken kívül nem maradhat ki senki. Értsd: senki! De nem is akar, a rend őrei is széles mosollyal vetették bele magukat a csatározásba..


Attila is velünk tartott, és mi sem akartunk kimaradni.


Az a fehér izé az valami vízzel kevert hintőpor, ezt, meg gipszet különböző színekben kentek rendszeresen, kedvesen az arcomba. Szelíd mosollyal és egy vödör jéghideg vízzel válaszoltam, igazodva az elvárásokhoz, ami a látszat ellenére nem volt nehéz. 

És még itt is találkoztunk hazánkfiával, aki szintén aktívan részt vett az eseményen, bár ő csak gyalogszerrel,


merthogy mi motorizáltuk magunkat: két kisteherautó platóján utazva igyekeztünk infarktusközeli állapotba hozni mindenkit a nagy tartályokban nálunk lévő jeges víz és válogatott fegyvertárunk segítségével..Mindenki mosolyog, senki (értsd: senki!) sem szitkozódik, felszabadult, határtalan jókedv..


Őrületes élmény volt, nagyon élveztük mindannyian, bár a harmadik kör végére kicsit elfáradtunk.


Jó volt így együtt ünnepelni, elveszni a forgatagban, érezni a tömeg lüktetését, sugárzó jókedvét.
Lemostuk a rossz szerencsét!
Boldog thai új évet mindenkinek!!
สวัสดีปีใหม่


Nincsenek megjegyzések: