Oldalak

2012. június 25., hétfő

Penangi hangulat

Van itt Penangon több hely, ahol megpróbálták kicsit összefésülni a régit az újjal, ilyen a Gurney Paragon is. Biztos van, aki szerint ez itt most jól sikerült.. Szerintem jól sikerült.
Aztán vannak itt a betonból felspriccelő, ügyesen megvilágított vízsugarak is, a szökőkút esténként félóránként üzemel, és látványos meg vicces. A gyerekek nem lettek nagyon vizesek vacsora előtt. :-)



Péntek volt, úgyhogy a Friday's-be mentünk. :-) Nem vagyunk oda ezekért a helyekért, de időnként becsúszik egy. Tömeg az nincs, a gyerekek miatt korán érkeztünk.



Inkább, mint a foci EB.. 


Az utcai kajáldákban nagyon jókat ehetsz fillérekért, viszont néha a változatosság kedvéért jó visszavedleni európaivá, aki szeret ilyen környezetben ücsörögni.. :-)

Szombaton viszont ide mentünk:


De nem az étterembe. Időnként van ilyen színvonalasabbra erőltetett kirakodóvásár csilivili helyeken.



Nem cuki cuccokat vásárolni mentünk, hanem nézelődni. A mostani esemény elég érdektelenre sikeredett, nem maradtunk sokáig. Barnabás azért mozdult be a képen, mert már menekült kifelé.. :-)
Azért, jobb, mint az Ikea.. :-)



Az épület a tengerparton van. Talán látszik mennyire szennyezett a levegő, már jó ideje ezt szívjuk. Csak a szokásos, esedékes nyári erdő, meg tarlóégetések Indonéziában.. Majd a szél jól elfújja. Csak már fújná..


A Mansion 32-vel szemben van a kedvenc Scooby Doo temetőnk (kívülről mindig olyan félelmetesnek tűnt, innen a név), eddig mindig zárva találtuk.
De most!



Sok fontos embert temettek ide, de nincs most kedvem erről keresgélni. Mi csak bóklásztunk egy kicsit..





Ő nagyon fontos ember. Captain Francis Light, George Town, és a penangi brit kolónia megalapítója.


Komoly karbantartási munkák is folytak.


Varázslatos hely, bizsergető, furcsa hangulattal, izgalmas részletekkel.


Tovább is van, mondom még..
Dorottyáék sokat készültek, és vasárnap jól előadták magukat, meg egy Grease részletet. Nagyon lelkesek voltak. D annyira nem volt lelkes. Nem tudom miért. Az előadás jól sikerült (mint általában az ilyen típusú előadások mindig:-). Sok rossz képet sikerült csinálnom. Itt van egy:


Barnabást sokkal könnyebb volt lencsevégre kapni, ő közelebb volt és kevésbé mozdult be, főleg, ha megkértem, ne tegye..


Volt az iskolában nemzetközi ételfesztivál.



Meg volt kirakodóvásár is. De ott nem fényképeztem. Még egy kép a suli udvaráról, aztán befejezem, mert meguntam.. :-)




Nincsenek megjegyzések: