Oldalak

2011. január 20., csütörtök

Thaipusam

Hindu vallási fesztivál, leginkább a tamil közösség ünnepli, ezt Indián kívül még Szingapúrban és Malajziában teszik, az egyik helyszín Penang. Különböző történetek vannak arról, miért is ünnepelnek, egyszerűsítve: ünneplik a jó győzelmét a gonosz felett. Van nagy felvonulás, zsenge gyökerek és gyenge szekerek (ezt nem sokan fogják érteni, bocs, nézd a Gyalog galoppot :-), átszurkált testű emberek, akik tűrik a fájdalmat, ezt demonstrálják is (sok orvos próbálta már megfejteni, hogyan is csinálhatják ezt). Összetört kókuszdió-hegyek. Az indiaiakhoz csatlakoznak  a kóválygó turistákon kívül más etnikumúak is, láttunk kínaiakat is részt venni ezen a három napig tartó eseményen. Nagy tömegeket mozgató, érdekes, sugárzó erejű. Képzelj el egy spiritiualitással átszőtt trópusi majálist indiai szagokkal, színekkel, zajokkal.
Nagy élmény volt.
Keress rá, ha többre vagy kíváncsi.

Tegnap este Andreával körülnéztünk..



Elképesztő mennyiségű kókuszdiót törtek össze, a képeink ezt nem adják vissza. Földhözcsapkodás után heveny sípszó figyelmeztet: ennyi, leállunk! Majd jönnek a kis tolólapos munkagépet, meg a lapát-brigád, aztán kitolják az út szélére a roham eredményét..


És jelen az üzleti élet színe-java. Az arculati kézikönyvet ilyenkor dobjuk nyugodtan a sarokba! :-)


DiGi: egyik helyi mobilszolgáltató. A promóterek este tízkor még dolgoztak, próbáltak új ügyfeleket toborozni.


Szerintetek megvan a célcsoport?


Ezt is időben érdemes kezdeni.


Murugan szekerét vártuk. Ez itt a felépítmény, nem egy épületet látsz. Régebben 6-8 pár bika húzta, mára motorizálták, a bikákat betiltották. Nem biztos, hogy bikák voltak, lehet, rosszul emlékszem..


Sokszínű volt a forgatag, rengeteg ember volt az utcán.


Éjfél körül hazaértünk, otthagytuk a felvonuló, ünneplő embersereget.

Ma Andrea édesapja (kiküldött tudósítónk :-) volt a helyszínen, az ő felvételei következnek:






Manapság a 3D a sláger. Mindenben...



Két hét és itt a kínai újév. Kíváncsi vagyok, akkor mi lesz, olyat sem láttam még..



Nincsenek megjegyzések: