Oldalak

2010. december 30., csütörtök

Temenggor Lake, 4-es út

Régóta tervezzük, hogy bóklászunk, körülnézünk a szárazföld belsejében is, kapóra jött Emi és SharkV8 felvetése, csatlakoztunk hozzájuk egy felderítő útra (blogjában SV8 is ír az útról: http://sharkv8.blogspot.com/2010/12/1228-01.html,
http://sharkv8.blogspot.com/2010/12/101228-02.html).
Itt egy térkép, ami piros gombostűkkel nagyjából mutatja merre jártunk, nagyíts bele! Ez a félszigeti Malajzia északi része, a nyugati oldalon megtalálod a mi szigetünket (Pulau Pinang), ahonnan indultunk.


Nagyon izgalmas érzés volt a 130 millió (!) éves trópusi őserdőn keresztül utazni, autózni, nézelődni! Ez most csak egy felderítő út volt, folytatás feltétlenül következik!


Veszélyekkel :-) tarkított útszakaszok, itt elefántokkal is könnyen összefuthatsz, a thai határ sincs messze.


A vad elefántokból most csak ennyi jutott, reméljük legközelebb nagyobb szerencsénk lesz.


Nyitott szemmel jártunk, éberek voltunk.


Az út jó minőségű, nem túl forgalmas.Időnként, ha tehettük, le-letértünk a főútról.


Találkoztuk fakitermelőkkel.


Biztonságos (?) fészket raktak maguknak. Gondolkodtam rajta, van-e olyan összeg, amiért ott töltenék egy éjszakát a dzsungelben. Nincs!! Állítólag (forrás: SharkV8 :-) tigrisekkel is lehet találkozni. Én a kígyók gondolatátol már pont eléggé összecsinálom magam..


Nagyon nagy élmény volt, belebotlottunk egy orang asli (őslakos) faluba is! http://en.wikipedia.org/wiki/Orang_Asli
Mintha belevarázsoltak volna bennünket egy Discovery, vagy National Geographic műsorba!Érdekes emberek egy másik világból. Hoppá, mintha mi is ebben a világban élnénk! Csak máshogy..
Szerinted jobban? Okosabban? Biztos vagy benne?

Mindenhol buja, áthatolhatatlan őserdő.Találtunk vízeséseket is, ez errefelé nem akkora meglepetés.


A tórendszer környékén sok érdekes látnivaló. Visszamegyünk!Megítélésem szerint ez a legveszélyesebb dolog, amivel utunk során találkoztunk, igaz, már a félsziget nyugati felén, hazafelé. Hát, ez nem egy őslakos falu ez őserdő mélyén.Nincsenek megjegyzések: