Oldalak

2010. december 3., péntek

Netmentesen

Elég érdekes itt a helyzet internet szempontból, ezen  a területen is szélsőséges a kép. Hasítani a hálón ezerrel leginkább Kuala Lumpur egyes részein lehet. A "nagy" átlagsebesség úgy 1 Mbps. Itt Penangon is van 3G mobil elérhető áron, az is majdnem 1 Mbps. Aztán van a "nagy" szolgáltató, és annak néhány tagozata, ugyanazt kínálják, ugyanolyan ingadozó, bizonytalan szolgáltatásokkal - legalábbis ismerőseim információi, és az internetes fórumok alapján. Egyes részeken elérhető egy optikai gerinchálózathoz elfogadható sebességgel kapcsolódó szolgáltató, ezt használjuk mi is. A sebesség 2 Mbps, nem asszimetrikus DSL, tehát a feltöltési sebesség is 2Mbps. Ha működik.. És ezért van egy mobil szélessáv előfizetésünk is, ha behal a net, van másik. :-) A kettő együtt biztosítja, hogy legyen net, mert anélkül nem lennénk képesek dolgozni sem, nemhogy életben maradni..
A múlt hétvége óta gond van a szolgáltatással, rengeteg időm ráment mindenféle utálatoskattintgatósbeállitgatós vacakolással, amit GYŰLÖLÖK! Nagyon lefáraszt. Hívtam ezt, hívtam azt, mindenki széttárta a kezét és okoskodott. A szakemberek itt sem értenek a körömrágáson kívül semmihez, tán nincs ez másképp sehol.
Ma volt a nagy áttörés, teszteltük a routert az értékesítőjével, miközben telefonon tartottuk a kapcsolatot a szolgáltató egyik műszaki emberével, aki egyébként már járt a helyszínen korábban. Újabb hümmögés, fejvakarás után tömény tanácstalanság. O.K, kicsit vegyes a hardver-környezet, de ez nem befolyásolhatja a router működését. Viszont ennyi idő alatt ennyi embertől, utánaolvasástól már annyira megtanultam mindent, hogy egy teljes újrakonfigurálás után, láss csodát: minden tökéletesen működik! Na, nekem is jobb a kedvem, kissé nyomasztott, hogy nem lehettem biztos a mailjeim elolvasásában sem. Miért kell az embernek olyasmit megértenie, megtanulnia, ami teljesen érdektelen nyűg a számára?
Habár, egy "királynak mindenhez értenie kell"... :-))


Ha már legalább időnként csókolommal köszönnek neked a gyerekek, és nem vagy túl prűd sem, ajánlom figyelmedbe a
South Park 12. évad 6. részét (Netmentesen).
Nem linkelem be, aki akarja, megtalálja, kopipészt.. :-))
Ha zavar a durva szöveg NE keress rá, nem neked való!
Hacsak nem vagy kíváncsi arra, mit néz (majd) a gyereked.
Merthogy, ezt mindenki nézi..
Kérlek, ne mondd, hogy márpedig a tied aztán nem.

2 megjegyzés:

motymoty írta...

Az enyém aztán nem. :D

TZ írta...

Akkor majd fogja, ha lesz.. :-)