Oldalak

2011. február 23., szerda

Betegségeink

Nem aggódtunk túlságosan amiatt, hogy két kisgyerekkel együtt a trópusokra költözünk. Gondosan tanulmányoztuk a lokális betegségek tárházát, de komolyabb félelemre okot adóval nem találkoztunk. A dengue (csonttöréses) láz (http://hu.wikipedia.org/wiki/Dengue-láz) volt talán az egyetlen olyan szúnyogcsípés által terjedő megbetegedés, ami bizonyos gondolatokat ébresztett  bennünk, hiszen ez valóban jelentős kockázatokat rejt magában, védőoltás pedig nincs. Génmanipulált szúnyograjok bevetése, környezetvédők heves tiltakozása terítéken.


Aztán később a helyiekkkel beszélgetve, statisztikákat elemezve kissé megnyugodtunk, és a betegséget a helyére soroltuk. A szúnyogcsípésektől persze igyekszünk megvédeni magunkat, de ez 5 nagyságrenddel kisebb probléma, mint azt előre sejtettük (persze csak addig, amíg nem betegszünk meg :-).
Mielőtt kijöttünk, szakemberekkel történt konzultációt követően kizárólag a hepatitis védőoltást adattuk be magunknak, másra itt nincs szükség. És a H1N1 védőoltás is kimaradt az életünkből - politikai megfontolásokat ne keress.

A lényeg: amióta Malajziába költöztünk NEM voltunk betegek! Egészen mostanáig, amikor Barnabás abszolvált egy három nap alatt gyógyuló hasmenős-hányós-lázas vírust. Hihetetlen, hogy 8 hónapig nem érintettek meg minket a nyavalyák! Arról nem is beszélve, hogy Andrea és Dorottya életében súlyos szerepet játszó allergiákat is teljes mértékben sikerült Magyarországon felejtenünk.

Úgy látszik, itt olyan meleg van, hogy még a mindenféle baktériumok és vírusok is álmosabban mozdulnak, és mivel olyan fürgék vagyunk már ebben a trópusi hőségben, így szinte esélyük sincs.. :-)

Gondolom Magyarországon a takonyhelyzet üti a szokásos februári szintet..
Mindenkinek jobbulást!

Nincsenek megjegyzések: