Oldalak

2011. február 24., csütörtök

Jogosítványaink

Ha három hónapnál hosszabb időt töltessz Malajziában, szükséged van helyi jogosítványra. Tegnap boldog :-) tulajdonosai lettünk a helyi vezetői engedélynek. Kétlem, hogy enélkül problémáink lettek volna, a tapasztalat azt mutatja, ha itt meglátják az arcod a rendőrök, azonnal továbbintenek. Nem foglalkoznak velünk. Viszont bármilyen baleset  esetén azonnal fény derülne a jogszerűtlenségre, azért is intéztük el (nem tervezünk balesetet).
Arra kíváncsi leszek, hogy a magyar rendőr miként reagál majd az érvényes maláj jogosítványom (a mo-i lejár lassan) és útlevelem kombójára egy otthoni igazoltatás során. Mivel személyi igazolványom nincs, meg magyar lakcímkártyám se, nem lesz könnyű helyzetben. A helyzetfelismerő képességében, sajnos, nem bízom. Hát még, ha meglátja, hogy a "másik" oldalon akarok vezetni..
A hivatali ügyintézés itt számunkra gördülékeny, segítőkészek, sok a mosoly, ami annyira fog majd hiányozni. Bámulhatom majd a sok savanyú arcot. :-(
Még érdekes, hogy szondázásra ne számíts itt! Ez egy muzulmán ország, úgyhogy hatalmas sértés lenne egy rendőr részéről azt feltételezni, hgy nem tartottad be vallásod törvényeit, és alkoholt fogyasztottál!
A közlekedés ritmusát már teljesen megszoktuk, megszerettük, integrálódtunk. Ez is könnyű, ha nem akarod magaddal hozni a szögletes európai megszokásaid, meg a buta kis versenyszellemed..

5 megjegyzés:

BCili írta...

Ne nézz a jövőbe, éld azt a szép mosolygós életet ami körbevesz, napsütéssel, tengerzúgással, muzulmán rendőrökkel együtt.
Egyébként annyi napfény feltöltéssel lehet bírni a tél szürkeséget is, egy darabig...

TZ írta...

Szia!
Remélem, a pocakodon kívül is minden gömbölyű felétek!!
Küldök neked egy kis napfényt, tiszta szívemből!

SharkV8 írta...

Szia Zoli!
Egy szakmai kérdés. Mi a maláj jogsi lejárati dátuma? A magyar jogsival azonos dátum vagy a vizum dátum?
Előre is köszi a választ. Szép napot
L

TZ írta...

Nincs összefüggés a dátumok között. Mosolyogtunk, fizettünk, és megkaptuk 5 évre.

BCili írta...

Abszolút!