Oldalak

2011. március 17., csütörtök

Bogármese


Már jó ideje itt élünk, ezidáig nem volt komoly konfliktusunk a rovarokkal. Szúnyoggal elvétve találkozunk, csótányt sem láttunk még a lakásban, egyebekről nem is beszélve.
Ma ijesztgettek bennünket a rove beetle nevű bogarak, nem tudom van-e magyar nevük ezeknek a pici kis röpködő lótetveknek. Ismerősök figyelmeztettek, hogy találkoztak velük itt a lakótelepen, és amikor Andreáék hazaértek találtak a lakásban jópárat. Merthogy szokásunk szerint az ablakok tárva-nyitva. A helyzet kontroll alatt, aggodalomra nincs ok. Csak kellemetlenséget okoznak. Reméljük..
Néhány link:
http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2008/9/23/north/2073884&sec=North
http://www.mpsp.gov.my/includes/Article1.asp?ID=116&Context=2002&Lan=1
Nem a csípése veszélyes, hanem a testével való érintkezés. 12x erősebb a méreganyaga, mint a kobráé, és ha agyoncsapod magadon, szereztél egy szép bibit. Úgyhogy most nincs ösztönös csapkodás, csak fújkálás.
Sosem használunk klímát, mindig szélesre tárt ablakoknál alszunk mindannyian. Sajnos ez ma este nem fog menni. :-( Bekapcsoltuk a klímákat is, ami nem volt egyszerű, lévén majdnem az összes távirányítójában lemerült az elem.

Amikor hazaértünk a keleti partról találtunk néhány hangyát a kocsiban. Aztán még néhányat. Aztán sokat. Aztán befújkáltam az autót. Huh, előrontott egy hangyaboly! Nem volt egyszerű megszabadulni tőlük, még a tetőkárpit alá, meg a szellőzőrendszer légcsatornáiba is beköltöztek. Illetve próbáltak.

Reméljük a bogárinvázió pár napon belül lecseng.
Majd jól megzabálják őket a gekkók.. :-)
http://dabzmalaysia.blogspot.com/2010/09/gekko.html

2 megjegyzés:

Juci írta...

huh, bogarak ellen egy irto undorito- amde hatasos- megoldas jutott eszembe. Langos es palacsinta arus badog bode a nyari rekkeno melegben. Ablak: nincs, csak egy szuk etel kiado nyilas. Na ide ragasztottak azt a nagy barna gusztustalan ragaszto szalagot, amin elobb- utobb minden hangya, legy muslinca otthonra talalt. Kuldjek?:) Vagy vajon ezek baromi ellenallo bogar rokonok lehetnek?

TZ írta...

Köszi a tippet. Szerencsére ez az ország rendkívül felkészült mindenféle irtószerből, jelesül: kapható az a nagy barna is, amit javasolsz. :-)

Az a kép a Khoo Kongsiban készült?