Oldalak

2010. szeptember 14., kedd

Hari Raya

Dorottya révén kaptunk meghívást egy muszlim családhoz, hogy ünnepeljük együtt a Ramadán végét. A Hari Raya, a kb. hónapos böjt után, többnapos intenzív ünneplés.
A gyerekeink nagyon jóban vannak. Kicsit izgultunk, nem tudtuk hogyan zajlik egy ilyen megmozdulás, és ugye, rendesen kell viselkedni, mégsem járathatjuk le a lányunkat! Csak ahhoz nem árt tudni, mi a "rendesen". Az alapvető dolgokkal már tisztában vagyunk (pl. cipőt még kint levenni, no alkohol ajándékba, ne túrd a taknyodat ide-oda, mert menetet vág a nyakadba, stb.), meg jól kifaggattuk a maláj barátainkat. Jóslatuk szerint a következőkre számíthattunk: érkezés, sok vendég, rengeteg kaja, zabálás, kis ücsörgés, beszélgetés, elköszönés, no izgalom, tök uncsi. Nagy vonalakban ez történt, de nem volt unalmas, inkább izgalmas, érdekes. Voltak nagyon rokonszenves emberek, és házigazdáink is közéjük tartoztak. Kellemes, kedves, bensőséges légkörben csináltuk végig a megjósoltakat, szert tettünk újabb ismerősökre. Köztük egy britre: Andrew, filippinó feleség, 16 éve Ázsiában él, jelenleg az Eastern & Oriental Hotel g.managere, nagyon jó humora van, sugárzik belőle az elégedettség.
Mindannyian remekül éreztük magunkat.
Dorottya nagyon pörög, másnap egy szülinapi buliba volt hivatalos a helyi Hard Rock Hotelbe. Ide bennünket nem hívtak :-).

1 megjegyzés:

TZ írta...

Az újdonsült brit ismerősünk nem is Andrew, hanem Michael. Michael Saxon. Komoly szakembernek tűnik, ajánlom különösen Zsolt figyelmébe:

http://chefstales.com/about-2/