Oldalak

2010. november 28., vasárnap

Advent

Ma van advent első vasárnapja. Furcsa, életemben először nem érzem az előszelét a legkedvesebb ünnepemnek. Semmi karácsonyi hangulatom nincs, azért majd valamit összehozunk, de ez a szintén szerethető trópusi változat lesz. :-) És van ám adventi "koszorúnk", meggyújtottuk az első gyertyát is, ami nem volt egyszerű feladat a ventilátorok miatt sem.


Az ott jobbra egy elefánt, kicsit kevertük a keresztény szimbolikát a keletivel, de igazodnunk kell a hely szelleméhez is egy kicsit. :-)

Minden hónap utolsó vasárnapján van a Little Penang Street Market, jópofa kirakodóvásár, rendezvényekkel tarkítva (http://www.littlepenang.com.my/index.htm). A mostani csendes eseménnyé alakult, a napokban 91 éves korában elhunyt Lim Chong Eu, Penang mindenki által szeretett és mélyen tisztelt vezető ex-minisztere (http://en.wikipedia.org/wiki/Lim_Chong_Eu).
Neki köszönhető, hogy az elektronikai ipar ilyen szinten idetelepült az államba. Egy barátom pont mostanában mesélt róla, mutatta meg a házát, mert arra sétáltunk.

A piac nagyon érdekes volt, a karácsonyi hangulat itt is sántikált, akár a nagy bevásárlóközpontokban, sajnos én hó és hideg nélkül, rövidnadrágban és papucsban nem vagyok rá vevő, talán kicsit később..



Rengeteg ismerőssel futottunk össze, az árusok között is akadtak többen. Úgy tűnik, ez egyben komoly társasági esemény is.



Dorottya összefirkáltatta magát.


Mi, fiúk meg kitartottunk, amíg a lányok nézelődtek a vásári forgatagban.


Hát, 30-fokban más a karácsonyi készülődés, de valahogy most megvagyok a tél nélkül is..


Nincsenek megjegyzések: