Oldalak

2010. szeptember 19., vasárnap

Mi a helyes irány?

Hétvégén sok izgalmas teendőnk mellett (majd írunk ezekről is) újra ellátogattunk arra a piacra, ahová Emi és Lajos korábban elvittek bennünket, most leginkább gyümölcsvásárlási céllal. Azért újra körülnézelődtünk a kincses helyeken is, hátha belebotlunk valami otthagyhatatlanba..



Hát, sikerült. A kép bal alsó részén látható kompasz rám mosolygott, majd kérte, vigyem őt haza. Megsajnáltam, így hosszas, taktikus alkudozásba kezdtem régi jó ismerősömmel, akitől a lámpát is vásároltam korábban. Gondolom, mivel már ismert, kapásból háromszoros árral indított, így én is arcátlanabb lépcsőkkel alkudoztam. Végül 10 crocs árának magasságában az alku megköttetett.
A szerzemény egy vélhetően a II. világháborúból származó japán gyártmányú szerkezet. Tökéletesen zár, jól működik.


Kicsit megfakult az óraköre, és le kell majd cserélnem az enyhén zavaros folyadékot benne. Csak még nem tudom pontosan, mivel töltsem fel újra. Van erre a célra szolgáló speciális folyadék (compass fluid), de az nagyon sok crocs árába kerül.. Ötlet?? Valami ásványi olaj kéne? Vagy?
Lassan ideje ellátogatnom a sziget déli részén lévő katonai támaszpont-múzeumba egy kicsit körülnézni, hátha kapok 20 crocsért egy tengeralattjárót, az sem baj, ha sárgát..

7 megjegyzés:

Balázs írta...

Ha jól emlékszem mi glicerinnel töltöttük fel a 470-es kilyukadt majd megbuherált kompaszát.

TZ írta...

Azt biztosan kapok itt, kipróbálom.
Ha nem jön be, max idejössz és kijavítod nekem!

SharkV8 írta...

ez egy igazán csodálatos darab. Hónapok óta ott volt a standon. Én is szemeztem vele,de én nem vagyok hajós, így csak nézegettem. Úgylátszik, rád várt :-)

TZ írta...

Köszi, hogy otthagytad nekem! :-)
Egyébként én sem vagyok hajós. Csak nézegetek...

Balázs írta...

A manométereket szilikonolajjal töltik fel szerintem az is megfelelő.

TZ írta...

Nem hozol egy kompaszra valót belőle? :-)

Unknown írta...

Én ezen a piacon megbolondulnék! !Nagyon tetszik!