Oldalak

2011. május 30., hétfő

Penang Hill - Bukit Bendera




Penang egyik kedvelt kirándulóhelye a Penang Hill a maga 735 méteres magasságával, kicsit hűvösebb klímájával, csodálatos kilátásával. (http://en.wikipedia.org/wiki/Penang_Hill) Sajnos, a régi vasutat, amit 1923-ban adtak át, idénre teljesen átépítették, úgyhogy valami újra elveszett a hangulatból. Penang rohamosan fejlődik. Már nem ezekkel a régi kocsikkal visznek fel a hegytetőre,


hanem légkondicionált, modern járművel:


Viszont, mivel ez Malajzia, amit annyira szeretünk, a drágán megvásárolt jegyeket nem a vonalkódos kapuknál kell leolvastatnod, hanem mellette, a régi, bevált módszerrel kilyukasztják neked. Csökkentsük a munkanélküliségi rátát! :-)


A vasút hamar felvisz a hegytetőre,


ahonnan aztán nézhetsz szerteszét, viszont a fák lehulló levelei nem csapnak hallható zajt. :-) Max a híres ágyú a maga 2,75 tonna súlyával, ha Barnabásnak sikerül valahogy elsütnie..


Nem sikerült, talán majd legközelebb, így tovább gyönyörködhetünk a kilátásban.


A kígyók iránti lelkesedés - már akinek van olyan egyáltalán-, a gyerekek részéről pusztán elméleti, nem sikerült rávenni őket, hogy kígyót tekerjenek a nyakukra, velem együtt maradtak a jól bevált, biztonságosabb takonynál (aki nem érti, halgassa a Belga gyereklemezét :-)...


Azért találkoztunk további kígyókkal, jóllakott viperák voltak egy étterem teraszán,



ahonnan egyébként szintén gyönyörű kilátás nyílik, amít én ilyen csomagban, mondjuk egy kávé mellett, nehezen tudnék zavartalanul élvezni..


Persze van másik étterem is, csodaszép környezetben,


maláj összehasonlításban jó drágán, nyugati mércével viszont olcsón,




de választhatod az itt is megtalálható, rokonszenves food-court-ot, ahol Wellington bélszínt nem kapsz, viszont van sok más finomság, és ha fázol a 26-27 fokban, akár fel is öltözhetsz.. :-)


Itt van Penang legrégebbi hindu temploma is, amit Murugan tiszteletére kezdtek emelni az 1800-as években.





A szomszédságából persze nem hiányozhat egy mecset sem, de itt is jól megférnek egymás mellett..
Jót sétáltunk, bár nem használtuk ki a számos túraútvonal adta lehetőséget. Sokan rendszeresen feljönnek ide - gyalog. Maradjon ez mások sportja..



Igyekeznek fejleszteni ezt a részt is, év végére talán újjáépül a Canopy Walk (ezt nem tudom, hogy fordítsam, talán: keskeny és félelmetes libegő függőhídrendszer :-) is a fák között.

2 megjegyzés:

Juci írta...

alig varom hogy mi is lathassuk a gyonyoru panoramat! mar csak 3 het es mi is Penang-on vagyunk, juhejj...

TZ írta...

:-))
Vigyázz, ne várj többet, mint amit a valóság nyújtani képes..