Oldalak

2010. augusztus 10., kedd

Penang legjobb hamburgere


Tegnap este komoly kulináris élményben volt részünk.


Az indiai-maláj/szlovák barátaink felvetették, mi lenne, ha elmennénk együtt vacsorázni. Egymás után sorolták a jobbnál jobb indiai éttermeket, de sajnos a gyerekek finnyássága miatt eléggé beszűkültek az étkezési lehetőségeink. Csak olyan helyek jöhetnek számításba, ahol vagy rántott csirkecomb, vagy legalább pizza kapható. Végül egy olyan foodcourt-ra (ez olyan ételt árusító bódék tömkelegét jelenti egy kupacon, ahova otthon még véletlenül se mennél be) esett a választás, ahol a helyi ételeken kívül nyugati típusú ételek is kaphatóak. Na itt lehet olyan hamburgert kapni, amilyet még a Moszkva téren sem árultak soha, pedig az is finom volt, legalábbis 20 évvel ezelőtt). 25 éve ugyanazt a hamburgert készítik itt, úgyhogy volt idejük tökéjre fejleszteni. Hogy mi benne a különleges? A tojást megsütik, de valahogy szétterítve és abba csomagolják be a húst és az apró darabokra vágott és megsütött hagymát és káposztát. És mint minden más ételhez, ehhez is egy kis édes csiliszószt tesznek. Jól hangzik, nem? Aki erre jár, annak szívesen megmutatjuk.
Persze sok más finomságot is lehet itt kapni. Én isteni zöldséges sült tésztát ettem, meg csirke satayt, ami után mind a tíz ujjamat megnyaltam. Persze a gyerekek maradtak a rántott csirkénél sültkrumplival. A majonézt nagy üvegben mindig magunknál tartjuk, mert szerintük anélkül minden ehetetlen. (csak a helyiek meg ne lássák egyszer, mert lehet, hogy kiutasítanak az országból)

Nincsenek megjegyzések: