Oldalak

2010. november 14., vasárnap

Új barátok

Mivel az előző bejegyzésem első szakaszának végén jelentős mértékben megcsappant a barátaim száma, kénytelen voltam újak után nézni, bár nem bízom ezek kitartásában sem. Bemutatom őket, íme:



Jacob's Creek Sparkling Rosé nemtudtamrájönnihányból, pedig kiolvastam a palackot..
Több infó: http://jacobscreek.my/home
Előre félek a csalódástól, magasan a mérce Bujdosó Feri barátom miatt, hiszen az ő Rose Secco-ját sokadmagammal  etalonként tartom számon a műfajban (Pannon Bormustra Csúcspezsgője, http://alkoholista.blog.hu/2009/06/26/bujdoso_rose_secco_2008). Na, most jól benyaltam neki, de megérdemli, és ez volt itt a reklám helye, demostténylegkomolyan NAGYON jók a boraik: http://www.bujdoso.com/.
És ráadásul, állítólag még jóképű is. Ha éppen nem vágatja kopaszra a haját-fejét.. :-) Ide be akartam tenni egy képet róla, találtam is jópárat, de végül jobbnak ítéltem kihagyni, mondjuk, hogy a környezet nem volt megfelelő... :-))
Na jó, mégis felteszek egyet, bocs:

Sail-ing Business Cup 2009 + Rose Secco & Bujdosó Feri + valami isteni kaja by Zsolt

Van itt még egy Lindemans Bin 65 Chardonnay 2009 (http://www.lindemans.com/), és egy Yalumba Sauvignon Blanc 2008 (http://www.yalumba.com/), szintén Ausztrália déli részéről, mindketten csavaros kupakkal, amivel, mint azt már írtam, semmi baj, a parafa a múlt, csavaros korszerűbb, tévhitek meg mindig voltak, lesznek.. (http://dabzmalaysia.blogspot.com/2010/10/karos-szenvedelyek.html)

Mivel a világ borait kevéssé ismerem, kénytelen vagyok feketemágusi adottságaimat kamatoztani a borválasztásnál, eddig sikerrel. O.K., ezek most nagy nevek, ebben az árkategóriában kicsit nehezebb vacakot húzni, de, mint tudjuk, nem az ár az egyetlen minőségmutató a hozzám hasonló tudatlan vásárló számára.
Ez most egy drága (~2.500 - 3.000 HUF/palack) beszerzés volt...
Mindegy, fröccsnek jók lesznek. :-)

Miközben én ezt itt írom Malajziában, a barátaim egy fárasztó szakmai túrán (MondoVino 2010) vannak, harcosan próbálva kitekintést nyerni a világ boraira, remélem, keményen helytállnak, és megosztják majd velem a szerzett tapasztalatokat!
Elvégre, nem szórakozni mentek.. :-))

Kékszalag 2010 + Aranyhíd Tramini by Bujdosó

Nincsenek megjegyzések: